Our client in Maidstone wanted a garden that the whole family could use to relax and have family BBQ’s in the summer.

The decking area was extended and raised planters were constructed to define a formal entertaining area. The lower patio, constructed from striking grey Indian sandstone was designed to fit into the innate curve of the lawn area. The mowing strip, for ease of lawn mowing and the walls of the sunken patio are constructed from stylish granite setts.

Cutting across the garden and breaking up the view from top to bottom is the dramatic pergola. The concept being that the sunken patio would therefore be partially hidden from view as well as any windows visible in neighbouring properties. The poles are pressure treated for outdoor use and will not need to have further preservatives used; ensuring they last for many years to come.

The garden is now a beautiful haven that all the family can enjoy summer after summer.

RETURN TO PORTFOLIO